#تازه_های_نشر

«خلافتِ ولیّ فقیه» تحقّق بخش«امّت واحده»؛ ذبیح الّله نعیمیان، پژوهشگاه مطالعات تقریبی، اسفند1400.

سه موضوع کلیدی مدل های اِحیای خلافت در جهان معاصر، شیوه های تحقّق امّت واحده و نقش نظریه خلافت ولیّ فقیه در تحقق امّت واحده اسلامی شاکله این اثر را تشکیل داده است.

مؤلف دربخش نخست این اثر برپایی امّت واحده اسلامی را نه تنها ضرورت؛ بلکه تکلیف شرعی خوانده و شواهد متعددی بر آن اقامه کرده است. دو رویکرد «برجسته سازی اشتراکات وتغافل در اختلافات» یا «برجسته سازی اشتراکات وتفاهم در اختلافات» در تحقّق امّت اسلامی در این بخش مورد ارزیابی مصنّف قرار گرفته است. همچنین اصول برپایی امّت اسلامی و مراحل عملیاتی کردن آن از طریق راهبردهای سیاسی و نهاد سازی اجتماعی از مهمترین موضوعات این نوشتار است.

 بخش دوّم این اثر به جریان شاسی اِحیای خلافت در جهان اسلام پرداخته ومؤلف با معرفی خاستگاه تاریخی خلافت از صدر اسلام تا به امروز،  به دعوتگران مهم خلافت در جهان امروز اعم از داعش، حزب التحریر الاسلامی، جماعه العدل والاحسان وهشت خلافت خودخوانده معاصر در جهان اسلام پرداخته است.

بخش سوّم این اثر به امکان سنجی برپایی خلافت در جهان امروز پرداخته وظرفیت شناسی نظام های پادشاهی عربستان، مراکش و اردن در راستای احیای خلافت بررسی شده است. همچنین ظرفیت سنجی نظام های دموکراتیک مصر، عراق، ترکیه وافغانستان در اهتمام به برپایی خلافت ارزیابی شده است. در واپسین بخش مؤلف با بررسی پتانسیل های نظری، عملی، ساختاری، فرهنگی وسیاسی جمهوری اسلامی به نقش ایران وتئوری ولایت فقیه برای مشارکت در احیای خلافت بدون ایجاد حساسیّت مذهبی و فرقه ای پرداخته است.

 

نظرات (0) کلیک ها: 79

معرفی کتاب «تصوف وتشییع در اندونزی معاصر: همگرایی یا واگرایی»

کتاب «تصوف وتشییع در اندونزی معاصر: همگرایی یا واگرایی» رساله دکتری آقای محمدجواد اسعدی است که با تتبعات گسترده میدانی پژوهشگر پیوند خورده است.این نوشتار به جریان شناسی تصوف وتشییع در اندونزی معاصر پرداخته و ضمن معرفی طریقت های صوفیانه در آن سامان، به تعاملات این فرقه ها و با عالمان اسلامی پرداخته است.

در بخش مهمی از کتاب مولف به تاریخ تشییع وبسترهای آن در اندونزی پرداخته و با بررسی نفوذ آن در مناطق متعدد اندونزی به ادوار، جریانات ونهادهای فعال آنجا پرداخته است. عرصه های همگرایی و واگرایی تشییع وتصوف مهمترین بخش این کتاب است که مولف عرصه ها وراهبردهای همگرایی را به خوبی مورد واکاوی قرار داده است.

این اثر در سال 1399 توسط حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب به عنوان استاد راهنما، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حکیم‌الهی به عنوان استاد مشاور و حجج اسلام دکتر مهدی فرمانیان، امیر جوان‌آراسته و یوسف غضبانی دفاع شده و درسال جاری نیز به زیور طبع آراسته شده است.

در چکیده این اثر میخوانیم:

تصوف و تشیع دو جریان مطرح و مؤثر در این کشوراندونزی  به شمار می‌آیند. این دو جریان از گذشته تا حال در سطوح مختلف اجتماعی و سیاسی و مراکز علمی و فرهنگی کشور حضور چشم‌گیر و فعال داشته است. نقش برجسته اولیای نه‌‌گانه معروف اندونزی در ابتدای گسترش اسلام در این کشور بر کسی پوشیده نیست. آن‌ها نخستین عالمان دینی به شمار می‌آیند که با گرایش‌های عام صوفیانه و بدون انتساب به طریقت خاصی و بعضاً با گرایش‌های شیعی توانسته بودند، اسلام را در این کشور رواج دهند. برخی از اولیای نه‌گانه، شیعه و از سادات و برخی هم از اهل‌سنت‌اند. علامه حمزه فنسوری (فی1590م)، اولین صوفی اندونزیایی پیرو طریقت قادریه است که نخستین بار این طریقت را در این کشور رواج داد. پس ‌از وی، طرق دیگری از تصوف مثل نقشبندیه، قادریه نقشبندیه، تجانیه، چشتیه، شاذلیه، رفاعیه، شطاریه و غیره در این کشور رواج پیدا نموده است. در دوران معاصر پشتوانه رسمی صوفیان سنتی، سازمان نهضت العلما به شمار می‌آید. در مقابل آن، دو حرکت اصلاحی در تصوف سنتی به وجود آمده که بسیاری از تغییرات را در اندیشه مردم این کشور ایجاد نموده است، نخست حرکت اصلاحی به رهبری سازمان محمدیه و دوم حرکت سکولار و باورهای مادی‌گرایانه است که به‌سرعت در این سرزمین رسوخ کرده و نمونه بارز آن در حال حاضر جریان اسلام لیبرال است.

از طرفی دیگر نقش مسلمانان شیعی نیز که هم زمان با ورود اسلام به اندونزی به این کشور وارد شدند، آشکار می‌‌باشد. وجود اسناد و آثار مختلف و متنوع به حضور شیعیان و تشکیل حکومت‌های شیعی در گذشته در بخش‌هایی از اندونزی، هم‌چون جزایر سوماترا، آچه، پاسای و ملاکا اشاره دارد. در دوره معاصر، شیعیان در بسیاری از نقاط اندونزی حضور داشته و در موقعیت‌های مختلف اجتماعی، علمی و سیاسی نقش‌های مختلفی ایفا می‌کنند. از آن‌جا که برخی از جریان‌های تندرو و ضد شیعی در دوران حاضر در این کشور فعالیت گسترده‌ای را آغاز نموده و در بسیاری از مؤسسات و مراکز دینی و علمی این کشور نفوذ قابل ‌توجهی نموده‌اند، هم‌گرایی یا واگرایی میان تصوف و تشیع و به‌ویژه تعاملات سازنده بین آن دو، جهت حفظ وحدت اسلامی و نیز تقابل با جریان‌های تندرو و افراطی امری مهم و راهبردی به شمار می‌آید. نظر به درهم‌ تنیدگی جوامع شیعی و متصوفه در این کشور، پیوستگی و تعامل بین آن دو از گذشته دور تاکنون رایج بوده است. این پیوندها را می‌توان در قالب پیوندهای اعتقادی و باورهای دینی، پیوندهای عملی و سلوکی، پیوندهای اجتماعی و هم‌زیستی مطرح نمود. هم‌چنین راهکارهای مختلفی برای هم‌گرایی بین آن دو قابل طرح می‌باشد که در این پژوهش به آن‌ها پرداخته شده است.این تحقیق بر اساس روش توصیفی و تحلیلی همراه با مطالعات و گزارش‌های میدانی که نقش اساسی را در شکل‌گیری این رساله ایفا کرده به سامان رسیده است.       

نظرات (0) کلیک ها: 102

📙معرفی کتاب

📚 کتاب «امام قاسم بن ابراهیم واصول اعتقادی زیدیه»، نوشته ویلفرد مادلونگ با ترجمه شیرین شادفر، نشرنامک، تیرماه 1400

📖 اهمیت این اثر در ملل پژوهی به واسطه جایگاه بلند قاسم رسی(متوفی246 قمری) در زیدیه است.
📖 فرق ومذاهب پژوهان اذعان دارند که بررسی تاریخ و کلام زیدیه بدون تحلیل شخصیت و بررسی دقیق آرای قاسم رسی امکان پذیر نیست؛ به دلیل اینکه اولاً قاسم رسی جد اعظم پادشاهان و امامان زیدی در یمن است وثانیا نقش محوری او در تاریخ زیدیه غیرقابل اغماض است و ثالثاَ آرای فقهی وکلامی او در گسترش مذهب زیدی در سرزمین یمن بسیار تاثیرگذار بوده است و بر همین اساس است که به زیدیه یمن «قاسمیه» نیز اطلاق میشود.امروزه نیز حوثی ها و انصارالله یمن قاسمی هستند.


📖 مادلونگ در این اثر نخست به نسبت سنجی تفکرات کلامی قاسم با زیدیه و معتزله می پرداد تا دقیق تعیین کند که اعتقادات زیدیه یمن چه میزان از زیدیه و چقدر ازمعتزله وام گرفته است. در ادامه وی به بررسی تاریخی - کلامی دولت زیدیه در تاریخ یمن و تاثیرات کلامی زیدیه یمن بر زیدیه طبرستان وگیلان را مورد موشکافی قرار میدهد و رگه های تاثیر زیدیه یمن بر زیدیه شمال ایران را با شواهدی رهگیری می کند.

📖 خوشبختانه یا شوربختانه این اثر بعد از گذشت شصت و دوسال ازانتشار به زبان آلمانی بالاخره به زبان پارسی ترجمه و منتشر شده است.

🔖مدیریت علمی سایت و کانال تلگرامی پیشنهاد نقد و بررسی آرای مادلونگ در این اثر را در قالب محصولات پژوهشی ودانشجویی و یا جلسات نقد کتاب را به علاقمندان تاریخ و فرق پژوهان پیشنهاد می کند.

📚کتابهای خوب واستاندارد را معرفی کنیم.

#معرفی_کتاب

#زیدیه

🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)

✔️ تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔️ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/1150419012Cdf312d401e
✔️ واتس اَپ(1):
https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اپ(3):
https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z

نظرات (0) کلیک ها: 231

📚 کتاب « دیدگاه معاصرین اهل سنت به رخداد عاشورا»؛ نوشته شهربانو نادری؛ نشرمؤسسه وارث الانبیاء للدراسات التخصصیه فی النهضه الحسینیه، تاریخ انتشار تیرماه ١٤٠٠ خورشیدی

📚 اثر پیش رو، پایان نامه کارشناسی ارشد مولف در دانشگاه باقرالعلوم(ع) قم در سال ١٣٨٩ است.

📚 مولف در نگاه کلی در پنج موضوع «فضایل ومناقب امام حسین(ع)؛ «زمینه ها و عوامل نهضت حسینی»؛ «حوادث روز عاشورا»؛ «اهداف قیام سیدالشهدا(ع)؛ «آثار وپیامدهای قیام حسینی» نظر معاصرین اهل سنت را مورد مداقّه قرار داده است.

📚 بازتاب نظرات معاصرینی همچون «محمدثنااللّه العثمانی»، «آلُوسی»، «شِنقیطی»، «مبارکفوری»، «عباس محمودعقاد»، «محمداقبال لاهوری»، «زکی المحاسنی»، «طه حسین» و...تصویری از تاثیر نهضت حسینی را در جهان اسلام معاصر به خوبی نشان داده است.

📚 لازم به ذکر است انتشار چنین پژوهش هایی سه مبحث ذیل را در رابطه با "امام حسین ع و جهان اسلام" به خوبی نمایان می کنند؛

1⃣ یکم: شیعیان هیچ مجوزی ندارند تا نهضت امام حسین(ع ) را مصادره و در تفکر شیعی محصور کنند. شیعه باید نخست امام حسین(ع) را تحت لوای دین اسلام معرفی نماید و در مرحله بعد امام حسین(ع) را در ذیل مکتب تشیع معرفی نماید. در واقع باید این نکته را مورد تأکید قرار داد که شیعیان امام حسین(ع) را به پیامبر(ص) نیافزوده اند؛ بلکه به حسین (ع) چنگ زده اند تا پیامبر(ص) را به دست آوردند.

🔹دوم: جهان اسلام نباید پندار برخی شیعیان را جدی تلقی کند که امام حسین(ع) تنها اختصاص به شیعیان دارد. امام حسین(ع) با نهضت خود، اسلام نبوی را از اسلام اُموی تفکیک کرد.

🔹سوم: امام حسین(ع) را می توان محور اتّحاد مسلمین معرفی کرد، اگرچه درباره جانشینی امام علی(ع) میان امت اسلامی اختلاف است؛ ولی در مورد امام حسین(ع) چنین اختلافی نیست و متفکران اهل سنت نیز بسان شیعیان، قیام او را برای اعتلای دین می دانند.

✔️با این تقریر پس از محوریت قرآن، پیامبر(ص)، مرجعیت علمی اهل بیت(ع)، قیام امام حسین(ع) ونهضت عاشورا می توان "محور وحدت بخش جهان اسلام" معرفی کرد.

📚 کتابهای خوب و استاندارد را معرفی کنیم.

#معرفی_کتاب

#معاصرین_اهل_سنت

#عاشورا

#امام_حسین

🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)

✔️ تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔️ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/1150419012Cdf312d401e
✔️ واتس اَپ(1):
https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اپ(3):
https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z

نظرات (0) کلیک ها: 90


#معرفی_کتاب

📖 «تاریخ تشیع در ایران بر مبنای سکه شناسی»

📚 در این اثر متفاوت، تاریخ تشیع در ایران از آغاز پیدایش تا دوران تأسیس حکومت صفویه(۹۰۷قمری) با خوانش اطلاعات حک شده بر روی سکه‌های تاریخی و مطابقت آن با گزارشات مکتوب مورد بررسی و موشکافی نویسنده قرار گرفته است.

📚اهمیت این کتاب از آن جهت است که خلاء معیاری متقن همچون سکه - که محتوی اطلاعات ارزشمندی در مورد حکومت ها، شعائر،سنن و فرهنگ ها هستند - برای حل اختلافات گزارشات تاریخی تاحدی مرتفع شده و مطالعات تاریخی یک گام به سمت حقایق تاریخی نزدیکتر می شوند و پایه گزارشات تاریخی مستحکم تر می شوند.

📚 بررسی متون حک و ضرب شده بر روی سکّه ها و سیر خطی تطوّر آنها از عبدالله بن معاویه - نواده جعفرطیار -(متوفی 131) تا بررسی اطلاعات سکه های ضرب شده توسط ابومسلم خراسانی و همچنین انواع سکه های طلای امام رضا علیه السلام و... اطلاعات بدیع و مغفولی را از دوران طلوع تشییع در ایران به مخاطب ارائه می کند.

📚همچنین بررسی سیر تاریخی و کرونولوژی (خط زمان، Time Line) سکّه ها در مسیر تاریخ، ضریب نفوذ تشییع در ایران را به خوبی ترسیم نموده و باورهای غیر علمی که شیعه محصول حکومت آل بویه یا صفویه است با نمایش انبوه سکه های قرون نخستین کاملا سست و بی اساس تلقی می شود.

🔸مطالعه این کتاب برای علاقمندان بسیار سودمند است و روشمندی، استحکام شواهد تاریخی سکّه ها لذت مطالعه این کتاب را دوچندان می نماید.

✅پیشنهاد پژوهش:

با توجه به روش شناسی، نتایج قابل توجه این کتاب و نیاز به توجه جدی به آثار غیر مکتوب(سکه ها، کتیبه ها، آثار باستانی مساجد، وقف نامه ها و...) در سایر دانش ها بویژه مِلَل و نِحَل، پیشنهاد می شود یکی از علاقمندان این حوزه، با بررسی در این مواد غنی تاریخی به بررسی تاریخ مذاهب کلامی در سرزمین ایران بپردازد و از این رهیافت اُفق های نوینی را بگشاید.

رصد سکه ها و آثار علویان، نزاریان، آل بویه، سلاجقه، مرعشیان و سربداران و... حاوی اطلاعات بِکری در دانش فرق و مذاهب خواهد بود.


📚کتاب های خوب و استاندارد را معرفی کنیم.


🌐مدیریت سایت و کانال علمی- تخصصی مُسلِمنا

✔️ آدرس ما در تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔️ ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/1150419012Cdf312d401e
✔️ واتس اَپ(1):

https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL

نظرات (0) کلیک ها: 128

زیر مجموعه ها

پس از ۳۸ سال ترجمه کتاب محمد(صلی الله علیه وآله) در تورات و انجیل با ویراستی جدید به همت انتشارات «کتاب جمکران» منتشر شد.

به گزارش رهیافتگان (پایگاه جامع مبلغین و تازه مسلمانان  «محمد (صلی الله علیه وآله) در تورات و انجیل»، کتابی است که اسقف (کشیش ارشد) ایرانی، بنیامین داود کلدانی، ۹۰ سال پیش در اروپا به زبان انگلیسی نوشته و منتشر کرده بود.

ترجمه فارسی این کتاب تنها یک‌بار در سال ۱۳۶۱ شمسی در کشور زادگاه مؤلفش منتشر شده بود اما به تازگی این ترجمه پس از ۳۸ سال با ویراست جدید منتشر شده است.

مهم‌ترین مشخصات ویراست جدید عبارتند از:

– اضافه شدن حدود ۲۵۰ پاورقی به متن کتاب، شامل اطلاعات و توضیحات تکمیلی، آدرس منابع و شکل اصلی عبارت‌های کلیدی به زبان‌ها و خط‌های عبری، سریانی و یونانی

– تجدید نظر در ترجمه برخی فرازهای چاپ قبلی کتاب و اصلاح اشتباهات معدود در ترجمه قبلی

– اضافه شدن سه تصویر به متن کتاب.

محمد (صلی الله علیه وآله) در تورات و انجیل در ۴۲۰ صفحه و با قیمت ۶۵,۰۰۰ تومان به همت انتشارات «کتاب جمکران» منتشر شده‌است.

محصولات

دانلود کتاب اسما وصفات
نقد مبانی سلفیه جهادی (حکم بغیر ما انزل الله)
نقد مبانی سلفیه جهادی (حکم بغیر ما انزل الله)
برداشتهای نادرست سلفیه جهادی از آیات جهاد
برداشتهای نادرست سلفیه جهادی از آیات جهاد
نقد مبانی سلفی جهادی (استعانت از کفار)
نقد مبانی سلفی جهادی (استعانت از کفار)
نقد مبانی سلفیه جهادی (قاعده من لم یکفر الکافر)
نقد مبانی سلفیه جهادی (قاعده من لم یکفر الکافر)
نقد مبانی سلفیه جهادی (عدو قریب و بعید)
نقد مبانی سلفیه جهادی (عدو قریب و بعید)
نقد مبانی سلفیه جهادی (عذر به جهل)
نقد مبانی سلفیه جهادی (عذر به جهل)
نقد مبانی سلفیه جهادی (دارالاسلام و دارالکفر)
نقد مبانی سلفیه جهادی (دارالاسلام و دارالکفر)
خروج بر حاکم از دیدگاه اهل سنت
خروج بر حاکم از دیدگاه اهل سنت
داعش تاریخ و افکار
داعش تاریخ و افکار
طالبان تاریخ و افکار
طالبان تاریخ و افکار
القاعده بررسی انتقادی تاریخ و افکار
القاعده بررسی انتقادی تاریخ و افکار
وهابیت بررسی انتقادی تاریخ و افکار
وهابیت بررسی انتقادی تاریخ و افکار
معارف کلامی شیعه
معارف کلامی شیعه
آشنایی با فرق تسنن
آشنایی با فرق تسنن
آشنایی با فرق تشیع
آشنایی با فرق تشیع
سلفیه از گذشته تا حال
سلفیه از گذشته تا حال
مجموعه مقالات فرق تسنن
مجموعه مقالات فرق تسنن
گزیده‌ای از متون کلامی التوحید و العدل
گزیده‌ای از متون کلامی التوحید و العدل
درسنامه تاریخ و عقاید زیدیه
درسنامه تاریخ و عقاید زیدیه
گونه شناسی اندیشه منجی موعود در ادیان
گونه شناسی اندیشه منجی موعود در ادیان
درآمدی بر فرق تشیع
درآمدی بر فرق تشیع
مجموعه مقالات کنگره جهانی جریان‌‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام
مجموعه مقالات کنگره جهانی جریان‌‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام
نگاهی به تاریخ تفکر امامیه از آغاز تا ظهور صفویه
نگاهی به تاریخ تفکر امامیه از آغاز تا ظهور صفویه
درس نامه تاریخ و عقاید اسماعیلیه
درس نامه تاریخ و عقاید اسماعیلیه
تاریخ الفکر السلفیه
تاریخ الفکر السلفیه
درسنامه جریان شناسی سلفیه معاصر
درسنامه جریان شناسی سلفیه معاصر
پراکندگی سلفی گری و وهابیت در جهان
پراکندگی سلفی گری و وهابیت در جهان
کلینیک فرقه درمانی
کلینیک فرقه درمانی
فرق و مذاهب کلامی اهل سنت
فرق و مذاهب کلامی اهل سنت
جریان سلفی زیدی
جریان سلفی زیدی
دیوبندیه
دیوبندیه
سلفیه جهادی
سلفیه جهادی
اخوان المسلمین
اخوان المسلمین
تاریخ تفکر سلفی گری
تاریخ تفکر سلفی گری
وهابیت تاریخ و افکار
وهابیت تاریخ و افکار
جماعه التبلیغ
جماعه التبلیغ
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8